"FERIEN"

Miniferie - hyggelige og trygge rammer på kroen

FERIEN
Jeg var pladder hamrende våd, efter den faretruende nedtur med kanoen i LEGOLANDS wildwest land. Jeg havde været så dum, at sidde bagerst i kanoen, hvor det største skumsprøjt kommer, hvilket jeg først fandt ud af nu, hvor turen var overstået. 
Det havde ellers været en dejlig dag lige siden i morges, da vi vågnede friske og udhvilede efter en god nats søvn på HOVBORG KRO & Kursuscenter.
Vi var ankommet til kroen dagen før. Solen havde skinnet fra en skyfri himmel og alle så forventningsfulde frem til vores lille miniferie i det midtjyske hedelandskab og ikke mindst til besøgene i LEGOLAND & LØVEPARKEN
I receptionen havde Jytte Rønne budt os velkommen og fortalt at kroen rådede over 51 værelser, nogle var placeret i den gamle svinestald og andre i en nyere tilbygning ud til kroens store have og Holmeåen, som havde sit løb gennem den nedre del af krohaven 
Efter vi havde besigtiget vores værelser, som for øvrigt var helt nyrenoverede, var børnene straks klar til at udforske området. Som foruden den store have med flere legeredskaber og trampolin, fandtes der også på kroen Lego legeborde med masser af Legoklodser, billard og bordtennis. Vores værelser, som vendte lige ud til parken, havde en lille terrasse med et lille bord og to stole. 
Så medens børnene legede kunne min mand og jeg slappe af i solen med en stille drink med isterninger i, isterningerne havde vi hentet i restauranten hos tjener Jørn Baagø. 
Hos Jørn bestilte vi også bord til aftenens måltid. Jørn spurgte om vi ville sidde inde i de små hyggelige stuer i den gamle stråtækte hovedbygning, som stammede helt tilbage fra 1790 eller udenfor på kroens terrasse. Vi valgte det sidste da det så ud til at blive en dejlig lun og vindstille sommeraften. 
Menukortet viste sig at være rimeligt omfangsrigt og børnemenukortet var for de mindste børns vedkommende en malebog med medfølgende æske farvekridt. De større børns menukort var en opgavebog, og således beskæftiget, kunne vi, de voksne, koncentrere os om at nyde vores mad, især da det viste sig at børnenes mad var hurtigt fremme fra køkkenet. Hvor køkkenchef Henrik Stoustrup og hans team af faglærte kokke og jomfruer huserede.
Da ungerne var færdige med maden, kom tjenerelev Camilla, rundt med billetter til en tur rundt i omegnen på hestevogn trukket af 2 Nordbakker. Kroen arrangerer disse ture i feriehøjsæsonen. Turen er gratis for alle børn som spiser på kroen og medfølgende forældre skulle slippe 25 kr. for turen som vare ca. 25 minutter.Næste morgen vækkede børnene os tidligt, så vi kunne nå at nyde kroens store tag selv morgenbord inden vi skulle besøge LØVEPARKEN i Givskud. Morgenbordet blev denne dag serveret i ”Fyrstuen,” som ligger for enden af kroens indre gård. Vi valgte igen at sidde udenfor i den dejlige morgensol, så kunne ungerne også udfolde sig på græsplænen efter de havde nyt youghurt med cornflakes, et rundstykke med et tykt lag Nutella på og dertil varm chokolade. Vi ”gamle" kunne så nyde vores kaffe i fred og ro. 
LØVEPARKEN kunne foruden løverne også byde på et mangfoldig antal abearter, chimpanser, løver, næsehorn og flodheste foruden mange andre dyrearter, så vi havde en god lærerig og spændende dag.
Vel tilbage på HOVBORG KRO & Kursuscenter og efter et tiltrængt bad, så vi fik støvet fra dyreparken skyllet af, valgte vi at prøve en af de afmærkede stier, som fra kroen fører ud i den omgivende natur, bestående af store plantager, åløb og enge. 
Vi fulgte Holmeåens slyngede løb som førte os til Hovborg Hytteby, Hovborg Campingplads med swimmingpool og golf træningsbane samt en informationshytte med plancher og forklaringer på hedelandets opståen, flora og fauna. I den store plantage ligger også slottet Baldersbæk og Høllund Søgård, hvor den tidligere så navnkundige Enrico Dalgas har boet.
Lige som vi var nået til enden på vores travetur og kunne skimte HOVBORG KRO forude begyndte det så småt at regne, hvorfor vi valgte at få aftensmaden serveret indendørs i den gamle stråtækte krobygning, man har med nænsom hånd, og uden at ødelægge den gamle atmosfære, fået ”indbygget” de moderne faciliteter, som vi nutids gæster sætter pris på. 
På HOVBORG KRO & Kursuscenter går fortid og nutid nemlig godt i spænd på en god måde.
Ved døren til krobygningen blev vi venligt modtaget af Jørgen Jørgensen, som sammen med sin kone Johanne ejer kroen. 
Jørgen hjalp os af med overtøjet, som pænt blev hængt på bøjle, hvorefter tjener Jesper Aagaard førte os ind i den meget lavloftede ”Gl. Skænkestue”. 
Her blev vi bænket ved bord 66, hvor vi så kunne sidde og hygge os med levende lys, sodavand/vin i glassene og den dejlige veltillavede mad i rigelige portioner. 
Medens vi gennem de små vinduer kikkede ud på regnen, som nu havde taget til i styrke og glæde os over at vi ikke skulle ud mere i dag, men blot kunne begive os til ”køjs” på vores lune og trygge værelse her på HOVBORG KRO & Kursuscenter.


Share by: