KYST TIL KYSTSTIEN

Kyst til Kyststien 

Når du følger de gule pæle på "Kyst til Kyststien" går du turen fra Gispel mose ved Bække og forbi Hovborg, hvor du møder en storslået og flot natur. 

Du går langs med Holmeåen, hvor der lever oddere. I åen kan der fiskes, og du kan fange bækørred, regnbueørred og stalling. 

I Hovborg går stien op igennem byen, hvor du passerer Hovborg Kro. Her står nogle af de ældste træer, der er plantet her på egnen.  

Nyd naturen på en vandretur fra Vejle Ådal og til Blåvandshuk


I 1857 plantede den daværende kroejer Johan Christoffer Steinmejer Sørensen, træerne i kroens have og en skærm ved Holmeåen for at give læ for sydvest vinden.
Senere samarbejdede kroejeren med Enrico Myrtue Dalgas og var med til at stifte Aktieselskabet Houborg Plantage, som var den første plantage i det Danske Hedeselskab. 


Siden kom de i kontakt med nogle velhavende "københavnergrosserer" som opkøbte hedejord, som de begyndte at tilplante på hele egnen - de såkaldte "Københavnerplantager".

Nyd naturen i de store skove, hvor du kan gå i timevis uden at træffe mennesker - men der er store forekomster af kronvildt. 


Kik indenfor på Hovborg Kro, som er åben for alle. Her kan du nyde drikkevarer. Spise eller overnatte. 

Tilbud: 1 nat på Hovborg Kro...

En overnatning med spisning: 

2-retters "hverdagsmad" 
1 overnatning med morgenmad 
Madpakke + 1 flaske vand 
Og har I en termokande med - så fylder vi den op.
Pris pr. person:

Enkeltværelse 715 kr.
Dobbeltværelse 545 kr.

Opredning 395 kr.


Bestil 1 nat på "Kyst til Kyststien"

Share by: