Tør D.O.C.G. rødvin
Druer: | Corvina Veronese 60%, Rondinella 30%, Corvinone 10%. |
Alkohol: | 15% vol. |
Dyrkningsmetode: | “Pergola” fra Trento-egnen med en gennemsnitsalder på 35 år |
Produktionsområde: | Vinstokke ved San Pietro In Cariano og Pedemonte di Valpolicella. |
Jordtype: | Meget forskellig. Hovedsagligt kalkholdig og med mange sten. |
Produktionsmetode: | Vindrueklaserne der er mest modne og med den bedste udstilling plukkes manuelt mellem enden af September og begyndelsen af Oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil Januar måned; i denne tid mister druerne ca. 40% af deres vandindhold og sukkeret koncentreres betydeligt. Derefter presses druerne, efter et yderligere udvalg af de sundeste klaser. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer, varer i ca. 40 dage og når dette vigtige trin er afsluttet, begynder vinen lagringen, i to år på fade og tønder. Endelig kommer vinen på flaske, hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder før den sendes på markedet. |
Serveringsforslag: | Specielt egnet til stegt oksekød, gullasch og vildtretter samt modnede oste. |
Serveringstemperatur: | 18°C: flasken åbnes et par timer i forvejen |
Udseende/Duft/Smag: Kraftig rubinrød farve, og duften er kendetegnet af søde frugter, ribs, blåbær og kirsebær samt den karakteristiske vaniljeduft som kommer fra lagringen på egetræsfade. Smagen er imponerende; varme og bløde strejf samlever med en god surheds-grad og garvesyrer af pragtfuld kvalitet, som samtidigt giver fuld tilfredsstillelse og balance. En elegant vin, med en bemærkelsesværdig og kraftig fyldighed.