Sød IGT hvid dessertvin fremstillet på tørrede druer i de bedste årgange.
Druer: |
Garganega 100% |
Alkohol: | 13% vol. |
Dyrkningsmetode: | “Pergola” fra Trento-egnen med en gennemsnitsalder på 25 år |
Produktionsområde: | San Pietro In Cariano |
Jordtype: | Meget forskellig, kalkholdig på aflejringer |
Produktionsmetode: | Garganega druerne er lagt til tørre i 4 måneder i særlige lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad hvor deres sukkerindhold koncentreres. Klaserne, der udsættes for et yderligere udvalg, presses i Januar måned, og mosten gærer på fade på 225 liter, hvor vines fermenterer på sine egne gæringer og lagrer i 2 år. Vinen Re Sol modner derefter andre seks måneder på flaske. |
Serveringsforslag: | Dessertvin, der ledsager tørre kager, oste modnede i huler serverede med honning, gorgonzola-ost, ferskener med karamel og is. |
Serveringstemperatur: | 13°C |
Udseende/Duft/Smag: Denne vin fremstillet på tørrede druer har en elegant og intens gylden farve. Duften er utrolig lækker: ristede mandler, honning, kvæde og strejf af hasselnødder og af tropiske frugter. Der er også en kraftig duft af krydderurter. Smagen er meget rig, koncentreret, blød og yderst gennemtrængende.