Sød D.O.C.G. rød dessertvin
Druer: | Corvina Veronese og Corvinone 70%, Rondinella 25%, Molinara 5% |
Alkohol: | 13% vol. |
Dyrkningsmetode: | "Pergola” fra Trento-egnen med en gennemsnitsalder på 25 år |
Produktionsområde: | San Pietro In Cariano og Pedemonte di Valpolicella |
Jordtype: | Moræne, meget forskellig, rød ler og kalkholdig |
Produktionsmetode: | De sundeste vindrueklaser, der danner denne vin, plukkes manuelt fra ultimo September og til begyndelsen af Oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, i et eneste lag, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil presningen, der sker i Januar måned. Gæringsprocessen varer i 30 dage og standses med kuldeteknikken, og det efterlader en betydelig sukkerrest i vinen. Vinen lagrer derefter i Allier egetræsfade i ca. 8 måneder, og modner derefter andre 6 måneder på flaske, før den sendes på markedet. |
Serveringsforslag : | Dessertvin, ideel til tørre kager, mandler og panettone kage, jordbær og andre vilde bær, eller sammen med blå eller modnede oste. |
Serveringstemperatur: | 16°C |
Udseende/Duft/Smag: Intens rubinrød farve, med granatfarvede genskær. Duften er intens og med utrolig mange nuancer, en fascinerende og utrolig elegant bouquet. Det er muligt at dufte violen, moden og saftig kirsebær, sveske-blommer og rosiner. Desuden er der dufte af søde krydderier, karamel og sort tobak. Smagen er rig og fuld, rund men alligevel fornem og afbalanceret, levende til trods for de søde fornemmelser, et let strejf af mandler som eftersmag. Den har en elegant friskhed der enes med en robust struktur. Meget lang eftersmag.